AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 29 december 2021 18:31

BMW zoekt duizenden mensen voor productie elektrische auto’s

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Autoconcern BMW wil volgend jaar 6000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. Dat zegt Oliver Zipse, bestuursvoorzitter van het Duitse concern in een interview met de Duitse krant München Merkur dat donderdag wordt gepubliceerd.

De maker van luxewagens zal met name mensen nodig hebben voor de productie van elektrische auto's. Volgens Zipse is het concern op de goede weg met de overgang naar elektrisch rijden. Zo zijn in fabrieken al de nodige aanpassingen gedaan. De verwachting is ook dat de verkopen van de auto's volgend jaar verder zullen toenemen.

Om de groei aan te kunnen, moet het personeelsbestand met maximaal 5 procent worden uitgebreid, aldus de autobons. BMW heeft nu circa 120.000 mensen in dienst. Sinds 2020 heeft BMW juist afscheid genomen van zo'n 6000 medewerkers. De nieuwe banen zullen vooral in Duitsland gecreëerd worden.

Uitverkocht

Volgens Zipse zijn de elektrische modellen nu al niet aan te slepen. Zo is de BMW i4 al maanden uitverkocht. Hetzelfde geldt voor de iX. Volgend jaar komt het bedrijf met de nieuwe elektrische 7-serie op de markt. "Daar zal het niet anders zijn", verwacht Zipse.

De autofabrikant is onder andere op zoek naar experts op het gebied van batterijonderzoek, geautomatiseerd rijden, softwareontwikkeling en IT-beveiliging. Daarnaast gaat het om IT'ers voor de bouw van databases en cloudsystemen en app-ontwikkelaars voor infotainment en entertainment. In de productie worden ook werknemers gezocht voor elektrisch onderhoud en fabrieksbeheer.

Zipse zegt verder dat de de trage uitrol van laadinfrastructuur een remmende factor is bij de vraag naar elektrische auto's. "In Europa groeit het aantal elektrische auto's momenteel vijf keer sneller dan de infrastructuur", zei hij tegen de krant.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Europa-werelddeel, Automatisering, Auto, Munchen, Duitsland, Bmw

De Aandeelhouder TV

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

maart 20, 2023

Macroflits: Komt er een bankencrisis?

maart 20, 2023

Onrust financiële sector houdt aan | 20 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

 • 21 maart

  Waar komt rendement nou eigenlijk vandaan?

Columns

Nieuw
20 mrt 12:46 Redactie

Hierom dalen banken ondanks de reddingen

17 mrt 10:03 Doijer en Kalff

Alles wat u moet weten over de DJIA-goud ratio 2.0 en waarom uw favoriete indicatoren en ratio’s outdated zijn

17 mrt 10:19 Cees Smit

Column: Klimaat Gekkies in Brussel