Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Indonesië gaat vliegverbod voor Boeing 737 MAX opheffen

Indonesië gaat vliegverbod voor Boeing 737 MAX opheffen
28 dec 2021 om 06:47

JAKARTA (ANP/BLOOMBERG) – De luchtvaartautoriteit van Indonesië gaat het vliegverbod voor de Boeing 737 MAX opheffen. Eerst moet een onderzoek naar de verbeteringen aan het toestel nog worden afgerond. De 737 MAX moest in maart 2019 wereldwijd aan de grond blijven na twee dodelijke ongelukken in korte tijd met het type, waarvan een bij de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Bij de crashes in Indonesië en Ethiopië kwamen honderden mensen om het leven. De oorzaak bleek een vlieghulpsysteem te zijn dat de neus van vliegtuigen op verkeerde momenten naar beneden drukte. Boeing heeft aanpassingen gedaan om de problemen te verhelpen.

Eerder besloten al onder meer de Verenigde Staten en de Europese Unie de 737 MAX weer te laten vliegen. China, het eerste land dat het vliegverbod instelde, heeft het verbod als enige grote land nog steeds niet opgeheven. Ethiopian Airlines wil vanaf februari weer met de 737 MAX gaan vliegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Boeing

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.