Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips vindt geen gezondheidsrisico teruggeroepen beademingsapparatuur

Philips vindt geen gezondheidsrisico teruggeroepen beademingsapparatuur
23 dec 2021 om 08:46

De hoeveelheid volatiele organische bestanddelen die wordt uitgestoten door PE-PUR-schuim in teruggeroepen DreamStation beademingsapparaten van Philips, leidt naar verwachting normaal gesproken niet tot gezondheidseffecten voor patiënten op de lange termijn. Dit meldde Philips donderdagochtend, na een onderzoek van het schuim door een extern medisch panel. 

Het onderzoek betrof de uitstoot van zulke vluchtige organische bestanddelen in de eerste generatie van DreamStation-apparaten, die de meerderheid vormen van de apparaten die zijn teruggeroepen. Philips noemt het belangrijk dat de geteste DreamStations niet werden blootgesteld aan ozon als schoonmaakmiddel, zoals de gebruiksaanwijzing voorschrijft.

Philips onderzocht ook de mogelijke uitstoot van deeltjes van gedegradeerd schuim. Over dat deel van het onderzoek geeft het bedrijf nog geen update. Dit deel van het onderzoek zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond. De standaarden vereisen lange testperiodes van meerdere maanden, lichtte Philips toe.

De update over de gezondheidseffecten veranderen niets aan de waarschuwing die Philips liet uitgaan over de producten, nadat daar veel klachten over waren gekomen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.