AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 23 december 2021 08:51

Philips stijgt in groene AEX na update slaapapneuapparaten

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - Philips was donderdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Volgens het zorgtechnologiebedrijf is uit eerste testresultaten gebleken dat de langetermijngevolgen voor de gezondheid van gebruikers van zijn slaapapneuapparaten door chemische reacties klein zijn. Ook de Europese aandelenmarkten gingen verder omhoog door de afnemende zorgen over de economische impact van de maatregelen tegen de omikronvariant.

Philips dikte bijna 5 procent aan. Het bedrijf liet de eerste generatie van zijn slaapapneuapparaten testen. Begin dit jaar maakte Philips bekend de apparaten te gaan terugroepen. De apparaten bevatten een isolatieschuim dat bleek te kunnen afbrokkelen wat gevaarlijk kan zijn voor de patiënten. Philips heeft nog geen resultaten over de gevolgen van afbrokkelend isolatieschuim of over de materialen die in nieuwere generaties van de apparaten gebruikt werden. Voor de hele terugroepactie heeft het bedrijf 500 miljoen euro gereserveerd.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 785,59 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 1053,31 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,3 procent. Londen daalde een fractie.

Prosus

Techinvesteerder Prosus steeg 2,9 procent. Het Chinese internetconcern Tencent, waarin Prosus een groot belang heeft, keert een groot deel van zijn aandelen in het Chinese e-commercebedrijf JD.com als dividend uit aan zijn aandeelhouders.

Aegon (plus 3 procent) liet weten dat de verkoop van de Oost-Europese en Turkse activiteiten van de verzekeraar aan Vienna Insurance Group (VIG) eindelijk kan doorgaan. De overname werd lang tegengehouden door Hongarije. VIG heeft nu afgesproken dat een Hongaars staatsbedrijf een belang van 45 procent neemt in de Hongaarse activiteiten van Aegon die het overneemt, maar ook in de Hongaarse tak van de Oostenrijkse verzekeraar.

Pharming

Pharming daalde 0,5 procent. Het biotechnologiebedrijf verlengde zijn samenwerking met de Franse farmaceut Sanofi met vijf jaar. In Dublin zakte Ryanair 7 procent. De Ierse budgetvlieger verwacht in het huidige boekjaar meer verlies te lijden als gevolg van de strenge maatregelen door de omikronvariant. Flutter Entertainment won dik 2 procent in Londen. Het Ierse gokbedrijf neemt zijn Italiaanse branchegenoot Sisal over voor omgerekend 1,9 miljard euro.

De euro was 1,1326 dollar waard, tegen 1,1325 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 72,58 dollar. Brentolie werd ook 0,3 procent goedkoper, op 75,04 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Frankrijk, Pharming-bedrijf, Sanofi, Tencent, Europa-werelddeel, Insurance, Dublin, Italie


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

november 30, 2022

AEX 3-luik analyse – 30nov22

november 30, 2022

Macrocijfers bepalen richting | 30 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 29, 2022

ARCELOR bullenparade – 29nov22

november 29, 2022

China stuwt markt hoger | 29 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 11:27

  ETF van de week: iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

 • 08:13

  Volle agenda voor beleggers met macro-economische cijfers

 • 06:26

  China geeft update COVID-beleid en Fed officials waarschuwen enthousiaste beleggers

 • 12:42

  AEX wacht op bevestiging van Wall Street & ASML rijp voor correctie?

 • 11:22

  Technische analyse BEL 20 en The Home Depot

 • 08:43

  Chinese onrust teistert beurs en spreads olie futures zakken fors

 • 08:09

  Fed wordt dovish & de markt wordt positiever

 • 08:54

  Thanksgiving voorspelt rustige Europese beursdag en Fed oogt naar 0,50 % renteverhoging

 • 17:00

  De beste holdings voor 2022 & 2023

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

30 nov 12:08 Redactie

Macro: inflatie verder omlaag

30 nov 09:28 Bas Heijink

Gaat de AEX weer hard dalen?