NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 22 december 2021 21:29

Koerssprong Tesla op Wall Street, sentiment positief

In dit artikel vind u onder andere informatie over: CATERPILLAR, TESLA INC.,

NEW YORK (ANP) - Tesla was woensdag op de aandelenbeurzen van New York een opvallende stijger. De maker van elektrische auto's won 7,5 procent aan beurswaarde. Topman Elon Musk van Tesla verkocht nog eens een groot deel van zijn aandelen. Hij stelde daarbij dat hij zijn beoogde doel om 10 procent van zijn stukken in de markt te zetten te hebben bereikt.

Musk heeft de voorbije weken in totaal zo'n 13,5 miljoen aandelen Tesla verkocht. Hij hield op 6 november een Twitter-enquête met de vraag of hij 10 procent van zijn belang in de automaker moest verkopen. Verder werd bekend dat de autoriteiten in de VS onderzoek gaan doen naar de gamefunctie die is ingebouwd in Tesla's. Tijdens het rijden zou op het touchscreen direct naast de bestuurder gespeeld kunnen worden, waarmee de kans op ongelukken groter is.

De beurshandel in New York bleef verder in het teken staan van de opmars van de omikronvariant. De coronavrees ebde gedurende de sessie wel iets weg. De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,7 procent op 35.753,89 punten. De brede S&P 500 sloot 1 procent hoger op 4696,56 punten en techgraadmeter Nasdaq won 1,2 procent tot 15.521,89 punten.

Biden

President Joe Biden verklaarde eerder deze week dat de Verenigde Staten voorbereid zijn op de snel oprukkende coronavariant. Ook deed hij een dringend beroep op de enorme groep ongevaccineerden om alsnog een prik te halen. Op macro-economisch vlak bleek dat de grootste economie ter wereld in het derde kwartaal iets sterker is gegroeid dan eerder gedacht.

McDonald's steeg 0,2 procent. Japanners kunnen vanaf vrijdag een week lang alleen nog maar een kleine portie frites bestellen bij McDonald's. Vanwege toeleveringsproblemen zijn er weinig aardappelen voorhanden in Japan en ziet de fastfoodketen zich gedwongen deze maatregel te nemen.

Caterpillar

De producent van bouwmachines Caterpillar won bijna 2 procent dankzij een adviesverhoging. De Chinese webwinkel Alibaba kampte daarentegen met een adviesverlaging en zakte ruim 4 procent. Verkoper van tweedehands auto's CarMax leverde krap 7 procent aan beurswaarde in ondanks beter dan verwachte resultaten.

De euro was 1,1335 dollar waard, tegen 1,1325 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,6 procent meer op 72,94 dollar. Brentolie werd 2,1 procent duurder op 75,53 dollar per vat.


De koers van het aandeel CATERPILLAR noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel TESLA INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Carmax, Japan, Europa-werelddeel, Tesla-inc, Verenigde-staten, Nasdaq, Mcdonalds, Macro-economie

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken