Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Kabinet breidt steunregelingen wat uit vanwege lockdown

Kabinet breidt steunregelingen wat uit vanwege lockdown
21 dec 2021 om 09:29

DEN HAAG (ANP) – Het demissionaire kabinet breidt de steunregelingen uit voor ondernemers, wegens de lockdown die zaterdag is aangekondigd. Werkgevers kunnen 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen in plaats van 80 procent, en bedrijven komen sneller in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Ondernemers kunnen al TVL aanvragen als ze 20 procent van hun omzet verliezen, in plaats van 30 procent. De verruiming van het pakket kost het kabinet naar verwachting zo’n 590 miljoen euro. Wegens de aangescherpte regels besloot het kabinet het steunpakket toch terug te laten keren. Eind oktober liepen de meeste steunregelingen af.

Het kabinet benadrukt nog steeds dat het zoekt naar een manier om steun voor de lange termijn te regelen, op een manier die de economie minder verstoort. Naar verwachting komt het nieuwe kabinet in maart met deze plannen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.