AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP zaterdag, 18 december 2021 13:34

Baas Ryanair wil ‘idiote antivaxers’ niet in vliegtuig

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG) - De topman van Ryanair wil mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus liever niet meer aan boord van vliegtuigen zien. Michael O'Leary zegt in de Britse krant The Telegraph dat hij hoopt op een verbod voor "idiote antivaxers".

O'Leary is geen voorstander van een verplicht vaccinatieprogramma, zoals momenteel in Duitsland en Oostenrijk. In plaats daarvan zouden volgens hem regeringen het leven van mensen die zonder opgaaf van reden een vaccin weigeren moeilijk moeten maken. "Als je niet gevaccineerd bent, zou je niet in het ziekenhuis mogen komen, je zou niet mogen vliegen, je zou niet in de Londense metro mogen komen, en je zou ook niet in de plaatselijke supermarkt of je apotheek mogen komen", zei hij.

De omikronvariant van het coronavirus heeft vooruitzichten voor het herstel van onder meer de luchtvaartsector flink vertroebeld. Een nieuwe golf van beperkingen maakt dat passagiers reizen annuleren of het boeken uitstellen. O'Leary verwacht dat Ryanair als gevolg daarvan 10 procent minder passagiers zal vervoeren in december, aldus de krant.

Spotten met Johnson

Ryanair haalde eerder deze week al de krantenkoppen, toen de luchtvaartmaatschappij zijn Twitter-account gebruikte om de spot te drijven met de Britse premier Boris Johnson over vermeende kerstfeestjes. De afbeelding bevatte een opsomming van de reacties van de regering op de waarschuwingsniveaus voor het coronavirus, variërend van 'kleine bijeenkomst met wijn en kaas' tot 'rave on'.

O'Leary was volgens The Telegraph niet berouwvol over die actie. "Je krijgt bij ons promotie als je Johnson en zijn halvegare idioten van streek maakt", zei hij. Hij bekritiseerde ook de Britse regering voor het zaaien van paniek rondom de omikronvariant, terwijl volgens hem andere Europese landen niet dezelfde zorgen lijken te hebben. Volgens O'Leary is het gevolg waarschijnlijk dat mensen vanwege de onzekerheid rond de kerst minder zullen vliegen.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Metro-van-londen, Europa-werelddeel, Luchtvaartmaatschappij, Duitsland, Ryanair, Inenting, Londen, Verenigd-koninkrijk

De Aandeelhouder TV

januari 26, 2023

JET veert op – 26jan23

januari 26, 2023

Update cijfers ASML!

januari 26, 2023

Tesla, Chevron verrast en Nokia | 26 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 25, 2023

AIRFRANCE KLM erg toppish – 25jan23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

 • 08:48

  Europese beurs opent hoger in drukke cijferweek

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op