Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ACM: warmteleveranciers moeten storingsregistratie publiceren

ACM: warmteleveranciers moeten storingsregistratie publiceren
16 dec 2021 om 16:39

DEN HAAG (ANP) – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft twee warmteleveranciers een waarschuwing gegeven omdat ze de jaarlijkse storingsregistratie niet hebben gepubliceerd. Dat is verplicht omdat klanten moeten kunnen controleren of ze recht hebben op compensatie.

De twee bedrijven, die door de ACM niet bij naam zijn genoemd, moeten de informatie over de storingen binnen acht weken publiceren. Als de warmteleveranciers dat niet doen, moeten ze boetes betalen van enkele duizenden euro’s.

Bij storingen van langer dan acht uur kan een consument recht hebben op een compensatie. Een warmteleverancier moet de compensatie uitbetalen binnen een half jaar na de storing. Een gebruiker hoeft daar zelf geen verzoek voor in te dienen, aldus de ACM.

De ACM startte vorig jaar een onderzoek naar het publiceren van de storingsregistraties. Uit dat onderzoek bleek dat de meerderheid van de onderzochte warmtebedrijven die registratie niet publiceerden. Als ze dat wel deden, voldeed die niet aan alle eisen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.