Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Supermarkten: houd supermarkten open na 20.00 uur voor kerst

Supermarkten: houd supermarkten open na 20.00 uur voor kerst
13 dec 2021 om 15:35

LEIDSCHENDAM (ANP) – Supermarkten doen een dringend beroep op het demissionaire kabinet om de supermarkten ook na 20.00 uur ’s avonds open te kunnen houden in de aanloop naar de kerstdagen. “We zien er flink de noodzaak toe vanwege de spreiding van klanten”, aldus een woordvoerster van supermarktkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

In december is het altijd drukker in de supermarkten vanwege de feestdagen, zegt het CBL. “De kerstvakantie begint pas na kerst. Veel mensen werken nog tot de vrijdag voor kerst, omdat kerst in het weekend valt”, zegt de woordvoerster. “Dat zorgt voor de noodzaak om winkels langer open te laten blijven. We blijven erop hameren.”

In het weekend lekte uit dat het kabinet tijdens de dinsdag geplande persconferentie over coronamaatregelen voornemens is de huidige avondsluiting van winkels te handhaven. Niet-essentiële winkels moeten om 17.00 uur de deuren sluiten, supermarkten mogen als essentiële winkels tot 20.00 uur openblijven. Dat betekent sinds eind november, toen de huidige maatregelen in gingen dat boodschappen doen in de relatief rustige late avonduren niet meer kon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.