Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Google geeft extra bonus na uitstel terugkeer naar kantoor

Google geeft extra bonus na uitstel terugkeer naar kantoor
9 dec 2021 om 07:52

MOUNTAIN VIEW (ANP/RTR) – Google geeft zijn werknemers wereldwijd een extra bonus dit jaar. De bonus volgt op het besluit van het internetconcern, dat onderdeel is van Alphabet, om de terugkeer van het personeel naar kantoor uit te stellen.

Het bedrijf geeft alle werknemers, inclusief stagiaires, in december een eenmalige contante bonus van 1600 dollar, omgerekend ruim 1400 euro. De bonus is een aanvulling op de thuiswerktoeslag en de welzijnsbonus van Google, om zijn werknemers te ondersteunen tijdens de coronapandemie. Hoeveel geld het bedrijf in totaal voor dit doel heeft gereserveerd is niet bekend.

Uit een intern onderzoek van Google in maart bleek dat het welzijn van de werknemers is gedaald, waarna het bedrijf een reeks van maatregelen aankondigde, waaronder een welzijnsbonus van 500 dollar.

Vorige week stelde Google zijn terugkeer-naar-kantoorplan voor onbepaalde tijd uit vanwege de opmars van de Omikron-variant. Ook zou er onder de werknemers enige weerstand zijn tegen de vaccinatieverplichting van het bedrijf. Google ging er eerder van uit dat het personeel vanaf 10 januari weer op kantoor zou zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.