Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Topman Instagram getuigt voor Congres over claims klokkenluider

Topman Instagram getuigt voor Congres over claims klokkenluider
8 dec 2021 om 12:02

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) – Topman Adam Mosseri van Instagram zal woensdag voor het Amerikaanse Congres getuigen over hoe het socialmediaplaform omgaat met de veiligheid van jonge gebruikers. Mosseri zal daarbij moeten reageren op de onthullingen van een klokkenluider dat het bedrijf te weinig doet om tieners te beschermen tegen de gevaarlijke effecten van het platform.

Uit een intern rapport van moederbedrijf Facebook, dat onlangs zijn naam heeft gewijzigd in Meta, is gebleken dat Instagram een negatieve invloed heeft op het zelfbeeld van tieners en vooral tienermeisjes. Instagram kondigde dinsdag al aan een nieuwe functie aan zijn app toe te voegen die gebruikers eraan moet herinneren af en toe een digitale pauze te nemen. Ook wil Instagram de interactie tussen tieners en mensen die ze niet volgen beperken en meer hulpmiddelen voor ouderlijk toezicht bieden.

De functie zal eerst beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië en zal in de komende maanden voor iedereen toegankelijk worden.

Babystapjes

De voorzitter van de subcommissie consumentenbescherming van het Amerikaanse Congres Richard Blumenthal zei dat de nieuwe functies “babystapjes” zijn die Instagram lang geleden al had moeten nemen. Blumenthal, de Democratische senator uit Connecticut, en andere senatoren hebben gezegd dat ze technologiebedrijven niet vertrouwen om zichzelf te controleren en hebben gezworen strengere regels door te voeren om de privacy te beschermen en platforms verantwoordelijk te houden voor de manier waarop ze informatie verspreiden.

In oktober getuigde klokkenluider Frances Haugen voor dezelfde subcommissie van het Congres. De oud-medewerkster van Facebook beschuldigde het socialmediabedrijf van onethisch handelen. Haugen, die als Facebook-medewerker verantwoordelijk was voor het tegengaan van desinformatie, verklaarde dat het bedrijf niets deed met verontrustende interne onderzoeksresultaten en te weinig deed tegen nepnieuws en complottheorieën.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Meta Platforms

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.