Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Just Eat Takeaway voert zeldzame stijgers aan op beurs Amsterdam

Just Eat Takeaway voert zeldzame stijgers aan op beurs Amsterdam
8 dec 2021 om 17:07

AMSTERDAM (ANP) – Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, eigenaar van Thuisbezorgd.nl, was woensdag een van de zeldzame stijgers in de Amsterdamse AEX. De Amsterdamse hoofdindex ging omlaag na de forse koerssprong van een dag eerder en kwam weer onder de grens van 800 punten uit. Ook elders in Europa werden winsten gepakt nadat beleggers dinsdag de zorgen over de Omikron-variant aan de kant hadden geschoven.

Just Eat Takeaway ging 2,7 procent omhoog en was daarmee de sterkste stijger in de AEX. Ook elders in Europa stegen maaltijdbezorgers, na een verliesbeurt aan het begin van deze week door zorgen over strengere regels die de Europese Commissie wil invoeren voor bedrijven in de platformeconomie.

Grootste daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen was bierbrouwer Heineken met een min van 3,7 procent. Ook techbedrijven als Prosus (min 2,5 procent), ASMI (min 2,2 procent) en ASML (min 1,7 procent) werden lager gezet.

ABN AMRO

De AEX-index zakte 1 procent tot 797,72 punten. Een dag eerder was de graadmeter nog 3,5 procent omhoog geschoten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 1044,11 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gaven tot 0,8 procent prijs.

In de MidKap ging de aandacht onder meer uit naar ABN AMRO, dat 0,5 procent verloor. De bank zou het huidige hoofdkantoor op de Zuidas hebben verkocht aan een consortium voor iets minder dan 750 miljoen euro.

UMG

Universal Music Group (UMG) wordt later deze maand opgenomen in de AEX-index. Het aandeel daalde evenwel 1,9 procent. UMG neemt de plaats van verzekeraar ASR in bij de hoofdfondsen. Dat aandeel ging 0,7 procent omlaag.

Ajax versloeg in de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League Sporting Portugal. Het aandeel steeg 1 procent.

Nestlé

Nestlé won in Zurich 1,6 procent na het bericht dat het voedingsmiddelenconcern zijn belang in L’Oréal verkleint. Dat levert Nestlé 8,9 miljard euro op. Het Franse merk voor verzorgingsmiddelen daalde 1,9 procent in Parijs na de aankondiging. Beleggers schrokken van een handelsupdate van HelloFresh. De vooruitzichten voor de komende kwartalen stelden teleur, waardoor de bezorger van maaltijdboxen een kleine 11 procent aan waarde verloor op de beurs in Frankfurt.

De euro was 1,1329 dollar waard, tegen 1,1266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 72,48 dollar en Brentolie steeg 0,4 procent in prijs tot 75,76.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.