NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 7 december 2021 14:53

Chipbedrijf Intel fors in de plus op hogere beurzen New York

In dit artikel vind u onder andere informatie over: INTEL CORPORATION, MICROSOFT CORP., TESLA INC.,

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de stevige plussen van een dag eerder door afnemende zorgen bij beleggers over de Omikron-variant van het coronavirus. Intel was een opvallende stijger op Wall Street na het nieuws dat het chipconcern zijn divisie Mobileye, die zich richt op zelfrijdende auto's, volgend jaar naar de beurs wil brengen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,1 procent hoger op 35.613 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,4 procent tot 4655 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 2,1 procent tot 15.539 punten. Maandag lieten de Amerikaanse hoofdgraadmeters plussen tot 1,9 procent zien, dankzij berichten dat de ziekteverschijnselen van de Omikron-variant mild zouden zijn.

Intel kocht het Israëlische Mobileye in 2017 voor ruim 15 miljard dollar. Mobileye is een specialist op het gebied van software en sensoren voor zelfrijdende auto's en systemen die het autorijden vergemakkelijken en veiliger maken. Naar verluidt zou op een beurswaardering worden gemikt voor Mobileye van 50 miljard dollar. Intel won 6,6 procent.

Chipfondsen

Andere chipfondsen liftten mee met Intel. Zo gingen Advanced Micro Devices (AMD), Nvidia, Qualcomm, Broadcom, Texas Instruments en Micron Technology tot 3,5 procent vooruit. De grote technologiebedrijven Apple, Amazon, Google-moeder Alphabet en Microsoft kregen er tot 2,6 procent bij. Tesla steeg 2,5 procent in waarde.

Daarnaast gingen de reis- en toerismebedrijven verder omhoog, na de sterke koerswinsten op maandag. Zo klommen United Airlines en Delta Air Lines tot 2,2 procent. American Airlines, dat bekendmaakte dat topman Doug Parker eind maart volgend jaar aftreedt, dikte 2,3 procent aan. De cruisemaatschappijen Carnival, Royal Caribbean en Norwegian Cruise Line boekten plussen tot 2,4 procent en reisplatformen TripAdvisor, Expedia en Booking.com wonnen tot 3 procent.

Datingapp Bumble sprong bijna 12 procent omhoog, dankzij een adviesverhoging van JPMorgan Chase. De bank is positiever gestemd over de groeivooruitzichten voor Bumble. Cyberveiligheidsbedrijf Mimecast werd ruim 6 procent hoger gezet door de bekendmaking dat het concern voor 5,8 miljard dollar wordt overgenomen door investeringsmaatschappij Permira.


De koers van het aandeel INTEL CORPORATION noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel MICROSOFT CORP. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel TESLA INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Tripadvisor, Broadcom-inc, Qualcomm, Tesla-inc, Micron-technology, Carnival, Norwegian-air-shuttle, Apple-inc

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

juni 30, 2022

KansHebber Galapagos

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

 • 19:42

  TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

Masterclasses

Columns

Nieuw
30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur

29 jun 11:25 Nico Inberg

Uitkotsmoment Just Eat Takeaway

29 jun 09:19 Nico Inberg

Sofina: Grootste deelneming een vraagteken