NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP zondag, 5 december 2021 13:41

Een vijfde meer omzet voor webwinkels in sinterklaasperiode

DEN HAAG (ANP) - In de aanloop naar Sinterklaas kochten consumenten veel meer bij webwinkels dan vorig jaar, schat Betaalvereniging Nederland op basis van betaaldata van de afgelopen week. Webwinkels draaiden de afgelopen zeven dagen een vijfde meer omzet dan dezelfde week vorig jaar.

Ook ten opzichte van een gewone week dit jaar deden webwinkels het in de week voorafgaand aan Sinterklaas veel beter. Zo waren er 15 procent meer transacties en was de omzet ook een vijfde meer dan een normale week dit jaar. De Betaalvereniging onderzocht betaaldata van iDEAL-merkeigenaar Currence en pincijfers van transactieverwerker Wordline tussen zondag 28 november, net na koopjesfestijn Black Friday, tot en met zaterdag 4 december, de dag voor Pakjesavond.

Op de zaterdag voor Sinterklaas werd dit jaar net zoveel gepind als op zaterdag 27 november, de dag na koopjesfestijn Black Friday. Na Cyber Monday, op maandag 29 november, was voor webwinkels woensdag 1 december de drukste dag de afgelopen week.

Pinmoment

Het aantal pinbetalingen aan winkelkassa's in Nederland was de afgelopen week vergelijkbaar met 2020. In de winkels waren boeken, speelgoed en hobby- en sportartikelen de afgelopen dagen gemiddeld extra populair in vergelijking met andere winkelbranches.

Op zaterdag 4 december was het drukste moment voor pinbetalingen rond het middaguur. Toen werd er zo'n 760 keer per seconde gepind. In totaal werd er afgelopen week voor ruim 2,5 miljard euro aan cadeautjes gekocht, bijna vergelijkbaar met vorig jaar. Het afgelopen jaar lag het drukste pinmoment later op de dag. Sinds zondag 28 november gelden nieuwe sluitingstijden voor winkeliers. Zij moeten om 17.00 uur de deuren sluiten.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Nederland, Speelgoed, Currence

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:31

  TA van Edward Loef – Een nieuwe grondstoffensupercyclus?

 • 11:13

  Koers aandeel Netflix keldert na kwartaalcijfers: zijn de gouden tijden voorbij?

 • 10:16

  De elfde editie van het LYNX Beleggersdebat trekt bijna 20.000 kijkers

 • 08:02

  U-turn op Wall Street en Netflix duikt 20% omlaag na cijfers

 • 16:51

  TA van Edward Loef – Zilver, goud en Newmont Mining

 • 08:08

  Renteverlaging China trekt aandelen uit het slop, Hang Seng index +3,3%

 • 18:11

  TA van Edward Loef – LYNX Beleggersdebat technisch bekeken

 • 14:46

  ASML boekt recordjaar dankzij chiptekort

 • 10:14

  ETF van de week: iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT)

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico