Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Duitse autoverkopen beleven opleving

Duitse autoverkopen beleven opleving
3 dec 2021 om 13:26

In Duitsland zijn in november op maandbasis meer personenauto’s op kenteken gezet dan in oktober, ofschoon op jaarbasis de daling nog altijd meer dan 30 procent bedroeg. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Duitse Kraftfahrt-Bundesamt.

Het ging afgelopen maand om in totaal 198.258 personenauto’s, op maandbasis een plus van 11,0 procent, maar op jaarbasis een afname van 31,7 procent.

De particuliere verkoop, goed voor een marktaandeel van 38,5 procent, liet in november een daling van 33,4 procent op jaarbasis zien. Het overige deel was bestemd voor bedrijfsdoeleinden en daar was op jaarbasis een daling van 30,6 procent zichtbaar.

Mini was het enige Duitse merk waarvan er meer exemplaren op kenteken konden worden gezet dan een jaar eerder. De toename bedroeg 9,3 procent. De terugval op jaarbasis was bij het merk Ford het grootste met een afname van 55,3 procent het grootst, gevolgd door Audi met een afname van 44,9 procent en Volkswagen met een daling van 42,1 procent. Mercedes en BMW zagen de verkopen met 37,4 en 31,8 procent terugvallen.

Tesla zag van de importmerken de verkoop daarentegen met 234,1 procent stijgen en concurrent Polestar met 105,3 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.