Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tegenvallende resultaten Alibaba

Tegenvallende resultaten Alibaba
18 nov 2021 om 13:25

Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal de omzet minder sterk zien stijgen en de winst hard zien teruglopen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van Chinese internetgigant, die een notering heeft in de VS.

Inmiddels bedient Alibaba 1,24 miljard consumenten. Het leeuwendeel is nog altijd afkomstig uit China. Een kwartaal eerder stond de teller op 1,18 miljard.

De omzet kwam op 200,7 miljard Chinese yuan uit, omgerekend ruim 31 miljard dollar. Dat is een groei van 29 procent op jaarbasis. Een kwartaal eerder was de groei 34 procent. Exclusief het overgenomen Sun Arts zou de omzet van Alibaba met 16 procent zijn gestegen. 

De aangepaste EBITDA daalde afgelopen kwartaal met 27 procent op jaarbasis naar minder dan 35 miljard yuan, na een krimp van 5 procent een kwartaal eerder. 

Onder de streep restte een winst van 5,4 miljard yuan. Een jaar eerder verdiende Alibaba nog bijna 29 miljard yuan. Deze daling van 81 procent was vooral het gevolg van koersdalingen van de belangen die Alibaba heeft in andere beursgenoteerde bedrijven. Vorig jaar konden er juist nog beleggingswinsten worden gemeld.

Zowel de omzet als de winst viel lager uit dan analisten hadden verwacht.

Voor heel dit boekjaar voorziet Alibaba een omzetgroei van 20 tot 23 procent. Dat is iets minder dan analisten geraadpleegd door FactSet hadden voorzien.

Bij de jaarcijfers zei Alibaba dit boekjaar te verwachten meer dan 930 miljard yuan aan omzet te kunnen realiseren.

Het aandeel Alibaba, dat in New York genoteerd is, lijkt ruim 5 procent lager te gaan openen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.