AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 18 november 2021 11:14

Philips toont herstel, Shell daalt in lichtgroene AEX

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - Philips toonde donderdag wat herstel op de Amsterdamse beurs. Eerder deze week stond het zorgtechnologieconcern zwaar onder druk door de problemen met zijn beademingsapparatuur. Olie- en gasconcern Shell kampte met een aanhoudende daling van de olieprijzen en werd lager gezet. Elders op het Damrak maakte Lucas Bols een flinke koerssprong dankzij sterke resultaten van de drankenproducent.

De Europese aandelenmarkten bleven verder in de greep van de zorgen over de hard oplopende inflatie en lieten weinig beweging zien. AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 828,40 punten. De MidKap verloor 0,3 procent tot 1077,84 punten. Frankfurt en Parijs wonnen 0,1 procent. Londen daalde 0,1 procent.

Philips dikte 2,8 procent aan. Het aandeel kelderde aan het begin van de week nog ruim 10 procent na berichten dat de Amerikaanse waakhond FDA de fabriek bezocht waar Philips zijn slaapapneu-apparaten maakt en daar meer problemen vond.

Just Eat Takeaway

Shell zakte 1,9 procent. De olieprijzen stonden in de afgelopen dagen onder druk door berichten dat de Verenigde Staten samen met Japan en China hun oliereserves willen inzetten om de olieprijzen deze winter te drukken. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 78,13 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 80,21 dollar per vat.

Just Eat Takeaway daalde 0,9 procent. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl heeft geen plannen om zijn Amerikaanse dochteronderneming Grubhub te verkopen. Volgens topman Jitse Groen is het bedrijf wel actief op zoek naar samenwerkingspartners. Just Eat Takeaway werd recent door twee Amerikaanse investeerders opgeroepen om het net overgenomen Grubhub weer snel af te stoten.

Lucas Bols

InPost (min 8 procent) zette de daling voort in de MidKap. Het Poolse pakketkluisjesbedrijf kelderde een dag eerder al meer dan 13 procent na een verlaging van de vooruitzichten. Lucas Bols werd 12 procent meer waard. De dranken- en likeurenproducent zag de omzet in de afgelopen zes maanden met 70 procent stijgen, mede dankzij de heropening van de horeca.

In Londen steeg Royal Mail 5,5 procent. Het Britse postbedrijf verhoogde zijn winstverwachting en gaat eigen aandelen inkopen. Het wil ook speciaal dividend uitkeren. Thyssenkrupp klom 5 procent in Frankfurt aan dankzij goed ontvangen jaarcijfers. Ook bevestigde het Duitse industrieconcern zijn waterstofdivisie apart naar de beurs te willen brengen.

De euro was 1,1337 dollar waard, tegen 1,1310 dollar een dag eerder.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Lucas-bols, Amsterdamse-effectenbeurs, Japan, Europa-werelddeel, Just-eat-takeaway, Royal-mail-postbedrijf, Horeca, Duitsland


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:02

  Belegger wacht op Amerikaans banenrapport & goud in trek

 • 08:37

  Jerome Powell zorgt voor rally op Wall Street

 • 11:27

  ETF van de week: iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

 • 08:13

  Volle agenda voor beleggers met macro-economische cijfers

 • 06:26

  China geeft update COVID-beleid en Fed officials waarschuwen enthousiaste beleggers

 • 12:42

  AEX wacht op bevestiging van Wall Street & ASML rijp voor correctie?

 • 11:22

  Technische analyse BEL 20 en The Home Depot

 • 08:43

  Chinese onrust teistert beurs en spreads olie futures zakken fors

 • 08:09

  Fed wordt dovish & de markt wordt positiever

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?