Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Opslagtanks Vopak zitten bijna net zo vol

Opslagtanks Vopak zitten bijna net zo vol
12 nov 2021 om 07:18

ROTTERDAM (ANP) – Tankopslagbedrijf Vopak heeft in het derde kwartaal van het jaar zijn resultaten verbeterd in vergelijking met een kwartaal eerder, geholpen door de groeiprojecten waar het nog wel kosten voor maakt. Daarnaast wist het bedrijf te profiteren van kostenefficiëntie. De opslagtanks zaten gemiddeld voor 88 procent vol, gelijk aan vorig kwartaal, maar iets minder dan de 90 procent bezetting die in het derde kwartaal van vorig jaar werd bereikt.

In de tanks wordt vooral olie opgeslagen maar ook gassen, biobrandstoffen en chemicaliën. In het derde kwartaal kampte Vopak nog altijd met tegenwind als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast zorgde naar verluidt ook de orkaan Ida voor enige tegenslag. Onlangs besloot Vopak zich uit een Duits project voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) terug te trekken. Dat zorgde voor een eenmalig verlies van 11,1 miljoen euro. Over andere lng-projecten zoals in Hongkong blijft Vopak positief. Daarnaast had Vopak een belastingmeevaller van 2,2 miljoen euro.

Vopak, dat een grote speler is in de haven van Rotterdam, boekte in de afgelopen periode een nettowinst inclusief eenmalige posten van 71,6 miljoen euro. Die winst in het tweede kwartaal was slechts 6,4 miljoen euro, maar dat kwam vooral door eenmalige kosten. In het derde kwartaal van vorig jaar zette het bedrijf bijna 80 miljoen euro winst in de boeken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Vopak

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.