AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 9 november 2021 15:01

GE straalt op Wall Street na aankondiging splitsing

In dit artikel vind u onder andere informatie over: EBAY, General Electric, PayPal, Pfizer, Tesla Inc.,

NEW YORK (ANP) - Het aandeel General Electric (GE) was dinsdag een grote winnaar op Wall Street. De onderneming kondigde aan zichzelf in drieën te splitsen, onder andere om waarde voor aandeelhouders te creëren. Daarmee kreeg het de handen van beleggers op elkaar. Het aandeel won in de eerste handelsminuten bijna 6 procent.

Het industrieconcern wordt opgedeeld in drie aparte beursgenoteerde bedrijven die zich richten op luchtvaart, gezondheidszorg en energie. De stap volgt volgens het bedrijf op de jarenlange achterblijvende prestaties van de aandelenkoers van het concern. GE ging de afgelopen jaren gebukt onder hoge schulden. Ook kampte GE Renewable Energy, de divisie die onder meer windturbines maakt, jarenlang met structurele verliezen. In oktober liet het concern nog weten dat het langer nodig heeft om deze divisie winstgevend te maken.

Het sentiment op Wall Street was gemengd na de recordstanden van een dag eerder. De leidende Dow-Jonesindex speelde 0,1 procent kwijt tot 36.394 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 4.707 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 16.017.

Tesla

De graadmeters werden maandag vooral vooruitgeholpen door de goedkeuring voor het plan van de Amerikaanse president Joe Biden om 1 biljoen dollar te steken in het aanpakken van wegen, spoorlijnen, bruggen en betere internetverbindingen.

Autoconcern Tesla zakte 0,4 procent. De onderneming zou kijken naar de mogelijkheid om een tweede productielocatie in China te openen. Dat meldde althans het in Taiwan gevestigde technologiedagblad DigiTimes.

Betalingsverwerker PayPal maakte een duikeling van ruim 9 procent. Het bedrijf is minder optimistisch over de omzet en winst dit jaar. Dat komt vooral doordat PayPal veel minder transacties verwerkt voor e-commercebedrijf eBay (plus 1 procent) dan vorig jaar, toen lockdowns voor een forse toename van onlineaankopen zorgden.

BioNTech

BioNTech, dat samen met Pfizer een coronavaccin ontwikkelde, verloor ondanks opgeschroefde prognoses 2,6 procent. Het Duitse biotechnologiebedrijf met beursnotering in New York verhoogde de verwachtingen rond dit middel, dankzij de plannen voor boostervaccins in veel landen.

Cruisevaartconcern Royal Caribbean Cruises neemt binnenkort afscheid van zijn topman Richard Fain, die sinds 1988 de leiding had over het bedrijf. Het aandeel ging daarop 2,4 procent omlaag.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 82,41 dollar. Brentolie won 0,4 procent aan waarde tot 83,75 dollar.


De koers van het aandeel EBAY noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel General Electric noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel PayPal noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Pfizer noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Tesla Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Digitimes, General-electric, Energie, Tesla-inc, Paypal, Caribbean, Verenigde-staten, Duitsland


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…