Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KLM scherpt klimaatdoelen aan

KLM scherpt klimaatdoelen aan
29 okt 2021 om 06:05

AMSTELVEEN (ANP) – KLM gaat zijn uitstoot van CO2 zodanig terugbrengen dat de luchtvaartmaatschappij aan de klimaatdoelen van Parijs voldoet. De onderneming sluit zich daartoe, net als zusterbedrijf Air France en moederconcern Air France-KLM, aan bij het zogeheten Science Based Targets-initiatief (SBTi). Dat is een organisatie die bedrijven helpt een traject vast te stellen waarmee ze voldoende doen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius, op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.

KLM denkt de klimaatdoelen te kunnen halen door zuinigere vliegtuigen te kopen en duurzamere vliegtuigbrandstoffen te gebruiken. Verder in de toekomst zou het bedrijf elektrische vliegtuigen of vliegtuigen die op waterstof vliegen kunnen gaan inzetten. Uiteindelijk denkt KLM dat een nieuwe generatie vliegtuigen, zoals de Flying V, soelaas biedt. Dat laatste toestel ontwikkelt KLM samen met de TU Delft.

De specifieke SBTi-doelen worden nog opgesteld. Tot die tijd blijft KLM toewerken naar de huidige doelen voor het terugbrengen van de CO2-uitstoot in 2030. Die bestaan uit het terugbrengen van de CO2-uitstoot van zijn vluchten met 15 procent ten opzichte van 2005. De grondoperaties moeten in 2030 helemaal klimaatneutraal zijn.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.