NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP vrijdag, 15 oktober 2021 18:04

Webwinkel V&D lijft HomeDeco in en wil hard doorgroeien

AMSTERDAM (ANP) - V&D, de webwinkel die is verdergegaan met de merkrechten van het vroegere warenhuis, neemt webshop HomeDeco over. Die deal moet het onlinewarenhuisplatform helpen aan verdere groei. Uiteindelijk hoopt V&D een van de grootste webwinkels van Nederland te worden.

De jaaromzet van het nieuwe V&D moet dankzij de overname van HomeDeco naar verwachting uitkomen op ruim 25 miljoen euro. En daar blijft het niet bij, als het aan het bedrijf ligt. Het streven is om komende jaren al door te groeien naar een omzet van 100 miljoen euro. Dat zou moeten gebeuren via nieuwe overnames en door middel van groei op eigen kracht. De onderneming is nog niet winstgevend, maar door de nieuwe overname denkt het bedrijf dit wel snel te kunnen worden.

Het oude V&D ging eind 2015 failliet, waarna de merkrechten in handen kwamen van een groepje ondernemers. In 2018 werd aangekondigd dat V&D zou terugkeren als webwinkel. In 2019, het eerste jaar na de herstart, bedroeg de omzet nog 5 miljoen euro. In dat jaar werd ook webwinkel in merkkleding en schoenen To Be Dressed ingelijfd. In coronajaar 2020 verdubbelde de omzet vervolgens. Hoeveel geld er is gemoeid met de overname van HomeDeco, is niet naar buiten gebracht.

V&D profiteert er naar eigen zeggen van dat shoppen via het internet door de lockdowns flink aan populariteit heeft gewonnen. Maar de ondernemers achter het bedrijf proberen ook voort te borduren op het verleden van V&D. Zo zal ook het Prijzencircus in ere worden hersteld, staat in een persbericht. Dat is het kortingenfestijn waarmee Vroom en Dreesmann voorheen jarenlang klanten naar zijn warenhuizen probeerde te lokken. Ook verkoopt de webwinkel bijvoorbeeld badjassen van het vroegere V&D-merk SOHO.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Borduren, Warenhuis-winkel, Internet, Vd, Persbericht, Webwinkel, Faillissement, Nederland

De Aandeelhouder TV

december 3, 2021

Shell, Just Eat en Ahold | De Aandeelhouder Podcast Afl. 47

december 3, 2021

Optimisme beursexperts helemaal terug

december 3, 2021

Optimisme beursexperts helemaal terug

december 3, 2021

Aandelen in elektrische busfabrikant Ebusco interessant? Interview – CEO

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:30

  TA van Edward Loef – EUR/USD is even uitverkocht

 • 13:00

  De beste Nederlandse dividendaandelen voor 2022

 • 08:34

  Didi verlaat de Amerikaanse beurs en Europa opent groen

 • 16:05

  TA van Edward Loef – Limiet bereikt in creditcard aandelen

 • 08:30

  Verhoogd risico aandeelhouders Chinese bedrijven & Europa start rood

 • 16:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq-100 beleggers opgelet nu!

 • 16:23

  Een grote eindejaarsrally voor de BEL 20 lijkt onwaarschijnlijk

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

Masterclasses

Columns

Nieuw
02 dec 09:27 Redactie

ETF v/d Week: Post-Corona ETF

02 dec 09:07 Redactie

10 beursvoorspellingen voor 2022

02 dec 07:02 Van Eck

Hoe beleggende millennials de markt veranderen