Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

JPMorgan doet goede zaken met adviseren bij fusies en overnames

JPMorgan doet goede zaken met adviseren bij fusies en overnames
13 okt 2021 om 11:42

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het derde kwartaal flink meer geld verdiend met het adviseren bij fusies, overnames en beursgangen van bedrijven. Daarnaast werd opnieuw geprofiteerd van het vrijkomen van reserves die eerder apart waren gezet voor leningen die door de coronacrisis mogelijk niet afgelost zouden worden.

De grootste bank van de Verenigde Staten boekte een nettowinst van 11,7 miljard dollar, omgerekend ruim 10 miljard euro. In het derde kwartaal van 2020 bedroeg de winst nog 9,4 miljard dollar. De vrijgekomen reserves waren 2,1 miljard dollar. De totale inkomsten van de bank namen met 2 procent toe tot 30,4 miljard dollar.

Bij de zakenbankdivisie, met het adviseren rond fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel op de financiële markten, steeg de winst met 29 procent. Daar stonden wel lagere inkomsten uit de obligatie- en grondstoffenhandel tegenover. Met de aandelenhandel stegen de inkomsten wel. Bij de consumentendivisie van JPMorgan Chase nam de winst ook toe.

Topman Jamie Dimon zei in een toelichting dat de bank sterke resultaten heeft behaald nu de economie verder goed blijft groeien, ondanks de tegenwind van de opmars van de Delta-variant van het coronavirus en de problemen in de toeleveringsketen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.