Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Britse huishoudens merken tekorten aan voedsel en brandstof

Britse huishoudens merken tekorten aan voedsel en brandstof
8 okt 2021 om 11:13

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Veel huishoudens in het Verenigd Koninkrijk hebben moeite om essentiële goederen te kopen zoals levensmiddelen en brandstof door het grote gebrek aan vrachtwagenchauffeurs in het land en andere verstoringen bij de toelevering. Daardoor kunnen veel winkels en tankstations niet voldoende bevoorraad worden, waardoor er lege schappen zijn en benzinepompen droog zijn gevallen.

Het Britse nationale statistiekbureau zegt dat zeker 17 procent van de volwassenen moeite heeft om bepaalde levensmiddelen te kopen en 15 procent met de koop van brandstof. Ook zegt 61 procent dat het lastig is om bijvoorbeeld vervangende producten te vinden voor goederen die niet beschikbaar zijn.

Naast het grote tekort aan truckers in het Verenigd Koninkrijk speelt ook het gebrek aan werknemers in bijvoorbeeld de voedselindustrie een rol, zoals bij Britse slachterijen. Daarbovenop komen nog de effecten van de wereldwijde toeleveringsproblemen en materiaaltekorten en de brexit, waardoor er meer gedoe is bij de grens met het importeren van producten uit de Europese Unie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.