Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Activistische aandeelhouder eist meer verandering bij Intertrust

Activistische aandeelhouder eist meer verandering bij Intertrust
29 sep 2021 om 09:10

Harbor Spring Capital heeft in een brief meer verandering geëist bij Intertrust. Dit blijkt woensdag uit een persbericht die de activistische aandeelhouder uitstuurde.

Harbor Spring Capital is naar eigen zeggen al lange tijd aandeelhouder van Intertrust met een belang van ongeveer 5 procent. De AFM meldt een belang van 4,97 procent.

“Wij zijn van mening dat hoewel Intertrust de potentie heeft om een marktleider te zijn met substantiële groeimogelijkheden in de aantrekkelijke, op technologie gebaseerde administratieve dienstverlening, het bedrijf een gebrekkige aanpak blijft volgen die heeft geleid tot bijna zes jaar onaanvaardbare ondermaatse prestaties, zowel operationeel als qua koers”, aldus Harbor Spring.

Intertrust kondigde afgelopen week een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 100 miljoen euro. “Een langverwachte stap in de goede richting”, aldus de aandeelhouder, die het eens is met Intertrust dat de huidige aandelenkoers geen correcte afspiegeling is van de intrinsieke waarde van Intertrust.

Louter een inkoopprogramma is volgens Harbor Spring onvoldoende om de ondermaatse prestaties aan te pakken en op lange termijn aandeelhouderswaarde te creëren.

“We dringen er nogmaals bij de raden van commissarissen en directies van Intertrust op aan om grotere stappen te ondernemen om de kapitaalallocatie te verbeteren, het bestuur te verbeteren en strategische alternatieven te onderzoeken.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.