Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China neemt maatregelen om stroomvoorziening te garanderen

China neemt maatregelen om stroomvoorziening te garanderen
27 sep 2021 om 09:25

BEIJING (ANP/RTR) – In China worden maatregelen genomen om de stroomlevering aan huishoudens te garanderen en stroomstoringen te voorkomen. In grote delen van het land is sprake van een stroomtekort. De problemen met de stroomtoevoer in het land zijn het gevolg van de stijgende vraag naar elektriciteit, in combinatie met stijgende prijzen voor steenkool en gas en de strengere regels die Beijing oplegt om de uitstoot te verminderen.

Staatsnutsbedrijf State Grid Corporation of China, de grootste stroomdistributeur van China, zegt “alles in het werk te stellen” om de stroomvoorziening te garanderen. Zo wordt de distributie van stroom uit het hele netwerk versterkt. Ook zal het bedrijf kijken naar waar het meer stroom vandaan kan halen. Verder wordt het toezicht op het elektriciteitsverbruik verbeterd en worden de behoeften van huishoudens beter in kaart gebracht.

Verschillende bedrijven in met name de belangrijke industriële regio’s in het oosten en zuiden van het land worden door de tekorten geraakt. Ondertussen kampen steeds meer huishoudens met problemen, ook in andere regio’s in het land.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.