Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street herstelt, maar Hang Seng verliest 2%

Wall Street herstelt, maar Hang Seng verliest 2%
16 sep 2021 om 08:56

De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten zijn op woensdag met mooie winsten de dag uit gegaan. De Nasdaq Composite won 0,82% op 15.161 punten en de breedsamengestelde S&P 500 ging met 0,85% omhoog tot 4.480 punten. Het was de grootste stijging sinds 27 augustus en laat mogelijk zien dat er nog meer in het vat zit. De stijgende trend op de grafiek van de S&P 500 is bijvoorbeeld nog intact. Dat is objectief te beoordelen aan de reeks van hogere toppen en bodems. Pas bij een doorbraak onder de steun op 4.367 zou er een technische verzwakking optreden.

Het herstel werd breed gedragen, maar er waren ook een aantal uitschieters. De stijgingen bij oliebedrijven ConocoPhilips (+4,18%) en Chevron Corp (+2,12%) vielen op. Beide bedrijven profiteren van een herstel van de olieprijs na een groter dan verwachte afname van de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten. De daling in de olievoorraden heeft voornamelijk te maken met de orkanen die in de Golf van Mexico hebben plaatsgevonden.

Vandaag zullen beleggers de laatste gegevens over de werkloosheidsclaims in de gaten houden. Economen, gepolst door Dow Jones, verwachten dat in de week eindigend op 11 september in totaal 320.000 Amer…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.