Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aluminiumprijs door het dak en verdere inmenging Chinese overheid

Aluminiumprijs door het dak en verdere inmenging Chinese overheid
13 sep 2021 om 08:44

Chinese aandelen krijgen terug een harde klap na nieuwe sturing van de Chinese overheid. De overheid zou plannen maken om het bedrijf Alipay op te splitsen. Alipay is een dochteronderneming van Alibaba. Het aandeel Alibaba ziet vandaag 5,60 % in beurswaarde verdampen. Merituan Dianping, een ander Chinees technologiebedrijf, daalt 6,86 % op de beurs van Hong Kong. De Chinese minister van industrie heeft verteld dat er waarschijnlijk een consolidatie zal doorgevoerd worden in de sector van de elektrische voertuigen. China vindt de sector nu te gefragmenteerd. Aandelen zoals BYD, Li Auto en Xpeng gingen allemaal lager vannacht. Het mag duidelijk zijn dat beleggen in China bepaalde risico’s met zich meebrengt op het vlak van politieke inmenging.

Verder heeft het Amerikaans investeringsbedrijf Blackstone Group een overnamebod van op Soho China ingetrokken. Soho China is één van de grootste bouwontwikkelaars van het land en ging normaal overgenomen worden aan een prijs die 30 % boven de beurswaarde lag. Blackstone heeft het bod nu ingetrokken aangezien er onvoldoende vooruitgang plaatsvond. Onder andere door het talmen van de Chinese overheid. Het aandeel Soho China ging van

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.