Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grote klimaatprotesten bij autoshow in München

Grote klimaatprotesten bij autoshow in München
11 sep 2021 om 12:31

MÜNCHEN (ANP) – Bij klimaatprotesten tegen de autoshow IAA Mobility in de Duitse stad München doen zaterdag tienduizenden mensen mee. De afgelopen dagen werd ook al geprotesteerd door klimaatactivisten van onder meer Greenpeace tegen de auto-industrie omdat die zou bijdragen aan klimaatverandering.

De demonstraties vinden door de hele stad plaats. De politie van München heeft 4500 agenten ingezet om de protesten in goede banen te leiden. Vrijdag werden nog zestien mensen gearresteerd na opstootjes, waarbij de politie ook traangas en wapenstokken inzette, aldus de krant Süddeutsche Zeitung.

De autoshow IAA Mobility is naar eigen zeggen ’s werelds grootste evenement op het gebied van mobiliteit. Grote Duitse autobedrijven zoals BMW, Daimler en Volkswagen tonen nieuwe modellen, maar er worden ook zaken als elektrische scooters en zelfrijdende voertuigen tentoongesteld.

De demonstranten hebben zich verbonden in groeperingen met de naam Zand in de Motor en vinden dat er snel een einde moet komen aan de verkoop van benzine- en dieselauto’s.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.