Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Risk on in Azië  & Europa opent vlak

Risk on in Azië  & Europa opent vlak
7 sep 2021 om 08:46

De aandelenbeurzen in New York bleven op maandag gesloten in verband met de Labor Day. De Amerikaanse beurzen liggen er ijzersterk bij en lopen al ruim een jaar op, zonder noemenswaardige correcties. September en oktober staan historisch gezien bekend als ‘slechte maanden’. Her en der beginnen bekende namen dan ook een correctie van 10% te ‘voorspellen’.

Een week na de start van september zijn de belangrijkste gemiddelden echter alweer allemaal gestegen. Tot nu toe is de Dow Jones dit jaar 15,5% gestegen, de S&P 20,7% en de Nasdaq Composite 19,2%. Deze rendementen liggen uiteraard ver boven het langjarig gemiddelde, maar in de geschiedenis hebben we wel eens grotere jaarstijgingen gezien. Naar mijn mening zullen de markten pas corrigeren als er meer duidelijkheid komt over afbouw van steun vanuit de Federal Reserve. Belangrijk is ook om het verloop van de rente in de gaten te houden. Meestal wanneer de rentes fors beginnen te stijgen, zet dat een rem op de groei van aandelen.

Dinsdag komen er geen belangrijke economische gegevens in de VS naar buiten. Later in de week zal Mary Daly, president van de Federal Reserve Bank of San Francisco, spreken op een c…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.