Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitse industrie produceerde meer in juli

Duitse industrie produceerde meer in juli
7 sep 2021 om 08:36

WIESBADEN (ANP) – De Duitse industrie heeft in juli meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Duitse federale statistiekbureau. Economen hadden daar al wel op gerekend, maar de daadwerkelijke productie overtrof toch de verwachtingen. Ten opzichte van februari 2020 werd er nog altijd ruim 5 procent minder geproduceerd.

De productie kwam in juli 1 procent hoger uit dan in juni en 5,7 procent hoger dan juli 2020. De industrie produceerde meer kapitaalgoederen en consumptiegoederen, maar minder halffabricaten. De productie van energie daalde ook, maar de bouwsector leverde juist meer werk af.

Economen van ING noemen de groei een “teken van leven”. In het tweede kwartaal viel de productie van de Duitse industrie nog tegen door onder meer leveringsproblemen van grondstoffen en materialen. De leveringsketen blijft voor Duitse bedrijven een groter gevaar dan corona, stellen de economen.

Ze spreken van het wachten op het “ketchupfleseffect” waarbij alle ketchup in een keer uit de flessenhals schiet. Bedrijven hebben veel opdrachten gekregen, maar door problemen met de levering van benodigde materialen kunnen ze daar niet aan voldoen. Als die problemen opgelost zijn kan er een “productie-explosie” volgen, menen de ING-economen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.