Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Walmart verhoogt loon honderdduizenden winkelmedewerkers

Walmart verhoogt loon honderdduizenden winkelmedewerkers
2 sep 2021 om 18:55

BENTONVILLE (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse winkelketen Walmart verhoogt het salaris van een groot deel van zijn personeel. Ruim 565.000 werknemers van de winkels van het bedrijf krijgen minimaal 1 dollar per uur extra. Met de stap wil het bedrijf aantrekkelijker worden voor werkzoekenden.

Door de verhoging komt het gemiddelde loon per uur van het bedrijf uit op 16,40, zo geeft Walmart aan. Volgens topman John Furner is het derde loonsverhoging die Walmart in een jaar geeft aan zijn personeel.

Net als in veel andere landen is de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten krap. Veel bedrijven doen er daarom van alles aan om aantrekkelijker te zijn voor werkzoekenden. Tegelijkertijd zijn veel Amerikanen na de coronacrisis niet meer geneigd terug te gaan naar baantjes waar ze nauwelijks van rond kunnen komen en zijn tijdens de coronapandemie banen waarin mensen in contact komen met klanten niet populair.

Walmart is dan ook niet de enige die de lonen verhoogde. Branchegenoten als Target en Costco deden dat al eerder en bieden ook een hoger startsalaris. Ook fastfoodketens als McDonald’s en Chipotle schroefden de salarissen al omhoog.

In de VS is bovendien al enige tijd een beweging gaande om het landelijke minimumloon te verhogen naar 15 dollar per uur. Dat is nu nog 7,25 dollar en is al twaalf jaar niet meer verhoogd. Verschillende staten hebben wel een hoger minimumloon in de wet staan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.