Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Maker Delfts blauw nog steeds geraakt door wegblijven toeristen

Maker Delfts blauw nog steeds geraakt door wegblijven toeristen
24 aug 2021 om 06:35

DELFT (ANP) – Buitenlandse toeristen bleven het afgelopen halfjaar grotendeels weg uit Nederland en dat pakte negatief uit voor de maker van Delfts blauw-porselein. De omzet van de beursgenoteerde onderneming Royal Delft Group daalde ten opzichte van vorig jaar. In 2020 werd in dezelfde periode ook al een stuk minder verkocht door de coronacrisis.

Musea mogen vanaf 5 juni weer open en daarmee ook het Royal Delft Museum. “Door de stijgende bezoekersaantallen sinds 5 juni neemt het effect van coronapandemie op de omzet langzaam af”, zegt topman Henk Schouten. Toch blijft het volgens Royal Delft onzeker of buitenlandse toeristen weer naar Nederland trekken. Vanwege die onzekerheid doet het bedrijf dan ook geen voorspellingen voor de rest van het jaar.

De omzet van Royal Delft daalde op jaarbasis met 14 procent naar 2,1 miljoen euro. Er bleef een nettowinst over van 317.000 euro, tegen een verlies van 364.000 euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat er niet opnieuw een verlies werd geboekt is volgens Royal Delft te danken aan inkomsten uit vastgoedbeleggingen en coronasteunmaatregelen van de overheid.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.