Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX scherpt records aan

Beursupdate: AEX scherpt records aan
24 aug 2021 om 10:38

De Amsterdamse beurs trok dinsdagochtend aan en koerste daarmee op recordhoogte. Kort na half elf won de AEX 0,4 procent op 783,63 punten.

“De negatieve beursstemming van vorige week lijkt alweer als sneeuw voor de zon verdwenen”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Hij merkte wel op dat nog niet alle handelaren terug zijn van vakantie, wijzend op de lage omzetten van maandag. “En dat leidt tot soms grote uitslagen”, aldus Wiersma.

Volgens de investment manager is er nog volop geloof in het economische herstel en een aanhoudende steun van overheden en centrale banken.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees verder op optimisme rond de goedkeuring van het Pfizer-BioNtech-vaccin door de Amerikaanse toezichthouder. “Dit zorgde voor optimisme dat de goedkeuring de basis kan leggen voor een verdere economische groei, die nu nog wordt tegengehouden door de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus”, aldus Aslam. Volgens de analist kan het vaccin mogelijk twijfelaars overtuigen alsnog een prik te nemen.

Wiersma noemt de verklaring dat het nieuws rond de goedkeuring van het vaccin een aanjager is van het positieve sentiment “nogal onzinnig”. “Bij iedere dip op de beurs wordt er een reden gevonden om snel weer in te stappen.”

Het muntpaar euro/dollar koerste op een niveau van 1,1731. De olieprijzen stegen 0,9 procent.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse economie in het tweede kwartaal met 1,6 procent groeide. Op jaarbasis was sprake van een groei met 9,4 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won Prosus 3,2 procent en Besi steeg met 1,3 procent. Unilever en Ahold Delhaize behoorden tot de beperkte dalers met bescheiden verliezen tot 0,5 procent.

In de AMX kregen de cijfers van Boskalis een positief onthaal. Het aandeel van de maritieme dienstverlener klom 4,0 procent. Degroof Petercam zag dat Boskalis de verwachtingen overtrof. De outlook en uitgesproken verwachtingen geven volgens analisten aan dat de goede prestaties zullen aanhouden. Alfen won daarnaast 3,8 procent. Intertrust verloor 1,2 procent.

In de AScX won CM.com maar liefst 6,3 procent na de aankondiging dat het een minderheidsbelang heeft genomen in fintechbedrijf Phos. B&S verloor juist 1,9 procent op 9,09 euro. ING verlaagde het koersdoel voor B&S van 12,00 naar 11,10 euro bij handhaving van het koopadvies.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.