Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Techbeurs CES stelt coronavaccinatie verplicht

Techbeurs CES stelt coronavaccinatie verplicht
17 aug 2021 om 14:51

ARLINGTON (ANP) – Bezoekers en deelnemers aan ’s werelds grootste techbeurs, de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Die eis stelt organisator CTA. De beurs trekt doorgaans 200.000 techfans naar Las Vegas. Het aantal deelnemende bedrijven ligt rond de 2000.

Het evenement, dat wordt gehouden van 5 tot 8 januari, vindt zowel fysiek als digitaal plaats. Doorgaans laten ook tientallen Nederlandse bedrijven en start-ups zich er zien. Organisator CTA bekijkt nog of een negatieve coronatest als alternatieve eis kan worden geaccepteerd. Daarover wordt later meer bekendgemaakt.

Vanwege corona was de vorige editie van de CES, begin dit jaar, volledig digitaal. Meer dan negentig Nederlandse bedrijven lieten zich toen op het evenement zien. Daarmee was het de grootste Nederlandse delegatie ooit op de CES.

De CES begon in 1967. Bekende technologieën die er ooit werden onthuld zijn de videorecorder, de cd-speler, HD-televisie, de Xbox en de Blu-ray-dvd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.