AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

NXP rekent op robuuste groei

NXP rekent op robuuste groei
2 aug 2021 om 22:39

NXP heeft in het tweede kwartaal van 2021 meer omzet behaald dan gemiddeld verwacht. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant.

"We blijven zeer positief over de vraagtrends op lange termijn in al onze eindmarkten, en hoewel de aanbodomgeving op korte termijn uitdagend zal blijven, hebben we maatregelen genomen om het aanbod te vergroten die ons vertrouwen ondersteunen in een ​​zeer robuuste groei voor de rest van 2021, evenals in 2022", aldus CEO Kurt Sievers.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met bijna 43 procent op jaarbasis naar 2,6 miljard dollar, waar NXP gemiddeld rekende op 2,57 miljard dollar.

De operationele winst verbeterde van 492 miljoen naar 573 miljoen dollar op kwartaalbasis, tegenover een verlies van 145 miljoen dollar een jaar eerder.

De brutowinst steeg met 65 procent op jaarbasis naar 1,42 miljard dollar en de bijbehorende marge verbeterde van 47,3 naar 54,8 procent. 

Op kwartaalbasis steeg de omzet met 1 procent en de brutowinst en marge met 5 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 397 miljoen dollar, van 353 miljoen een kwartaal eerder en een verlies van 214 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2020.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal voorziet NXP een omzet van gemiddeld 2,85 miljard dollar, wat op kwartaalbasis een stijging met 10 procent zou zijn en op jaarbasis met 26 procent.

De brutowinst zal uitkomen rond 1,57 miljard dollar en de marge op 55 procent.

In de nabeurshandel op Wall Street steeg het aandeel NXP Semiconductors licht.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NXP

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!