Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ABN AMRO ziet in cryptomunten geen beleggingscase

Beursblik: ABN AMRO ziet in cryptomunten geen beleggingscase
9 jul 2021 om 07:23

ABN AMRO concludeert dat beleggen in cryptocurrencies nu nog te risicovol is, omdat er nog veel onduidelijkheden zijn. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de bank.

Cryptomunten kwalificeren zich volgens de bank niet als financieel instrument en vallen niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. “Door dit gebrek aan regulering en transparantie hebben cryptocurrencies nog altijd een sterk speculatief karakter, waardoor er kans is op grote verliezen”, aldus Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie van ABN AMRO.

“Tevens is de toekomstige waardebepaling nog altijd lastig. Vanuit beleggingsoptiek vindt ABN AMRO het risico dat nu met cryptocurrencies gepaard gaat daarom niet wenselijk”, zo vervolgde Wessels.

Als naar cryptocurrencies wordt gekeken als mogelijke belegging, ligt het risicorendementsprofiel volgens ABN AMRO het dichtst bij dat van venture capital. Daarbij zouden cryptomunten als beleggingscategorie in theorie tot een lagere correlatie en meer diversificatie in de portefeuille moeten leiden, maar uit onderzoek komt hierover geen eenduidig beeld naar voren.

Alles bij elkaar moet daarom voorzichtig worden omgegaan met de vraag of cryptocurrencies in een beleggingsportefeuille horen, aldus de bank.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Acomo – Amsterdam Commodities

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.