Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Ahold Delhaize

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Ahold Delhaize
6 jul 2021 om 18:53

Jefferies heeft dinsdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verhoogd van 24,00 naar 25,00 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een rapport van analist James Grzinic.

“Het mysterie van vlot herstellende vraag in foodservice in de VS, terwijl tegelijk ook de supermarktverkopen op een verhoogd niveau blijven, vergeleken met twee jaar eerder, blijft bestaan”, aldus de analist. Door de coronacrisis kreeg de foodservice, die onder meer levert aan de horeca, een knauw, terwijl supermarkten hun verkopen juist zagen stijgen.

Dit biedt een goed uitgangspunt voor een optimistische update van Ahold Delhaize over het tweede kwartaal, verwacht Grzinic. De supermarktketen komt op 11 augustus met cijfers.

Jefferies denkt dat de winst per aandeel Ahold Delhaize met 22 procent zal stijgen, vergeleken met 2019, omdat het coronajaar 2020 geen goede vergelijkingsbasis biedt. De consensus mikt op 18 procent en Ahold Delhaize zelf op 10 tot 15 procent stijging.

Voor de middellange termijn is Jefferies echter wat terughoudender gestemd. Het Britse Tesco en het Franse Carrefour hebben volgens Grizinic betere kaarten.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag op 25,20 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Intel Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.