AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM donderdag, 24 juni 2021 08:06

Hogere opening AEX voorzien

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25, NLMID,

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van krap een half procent. Wall Street sloot woensdagavond bijna onveranderd, terwijl ook de Aziatische beurzen vanochtend dicht bij huis bleven. 

Woensdag gaf de AEX na twee winstdagen tijdens een nieuwsluwe handelsdag nog een half procent prijs op 725,05 punten. 

Wall Street lastte woensdagavond een adempauze in en hoofdgraadmeter S&P 500 sloot met een verlies van 0,1 procent nipt in het rood. Daarmee wisten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van de twee voorgaande handelsdagen net niet vast te houden.

De Federal Reserve joeg de markten vorige week schrik aan door te suggereren dat het de rentetarieven eerder dan verwacht zou kunnen verhogen om onder meer een hogere inflatie af te weren. De volatiliteit die in de tweede helft van vorige week ontstond in reactie op het nieuws is inmiddels echter verdwenen.

Voorzitter Jerome Powell van de Fed zei dinsdag dat hij "een zekere mate van vertrouwen" heeft dat de inflatie zal afnemen, wat de opvatting versterkt dat de centrale bank niet voor 2023 zijn monetaire beleidskoers verandert.

Marktanalist Paul O'Connor van Janus Henderson Investors waarschuwde wel dat de markten "vanaf nu een verhoogde gevoeligheid voor economische data zullen hebben, nu beleggers het idee hebben omarmd dat de monetaire cyclus aan het draaien is".

Op macro-economisch vlak werd woensdag nog bekend dat de groei van de economische activiteit in de VS in juni is vertraagd. De samengestelde inkoopmanagersindex daalde van 68,7 naar 63,9. Vandaag hebben Amerikaanse beleggers onder meer oog voor de definitieve economische groei in de VS in het afgelopen kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen en de orders voor duurzame goederen in mei. 

In Europa staat daarnaast het rentebesluit van de Bank of England en de gezaghebbende Duitse Ifo-index voor het ondernemersvertrouwen op de agenda. 

In Azië maken de hoofdindices vanochtend in navolging van Wall Street een pas op de plaats. 

Een augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,3 procent hoger op 73,08 dollar op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel vanochtend stijgt de future fractioneel verder. Het muntpaar euro/dollar noteert daarnaast vanochtend vlak op 1,1925.

Bedrijfsnieuws

Bouwbedrijf Heijmans gaat met woningbouworganisatie Wonam en woningbouwcorporatie Mitros 250 appartementen bouwen in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De projectwaarde voor Heijmans bedraagt circa 45 miljoen euro.

Het bestuur van de lege beurshuls Lavide heeft tijdens een aandeelhoudersvergadering woensdag een ruim draagvlak gevonden voor plannen om in zee te gaan met Nederlandse Zorg Beheer bv, een beheerder van zorgcentra.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde woensdag 0,1 procent tot 4.241,84 punten, de Dow Jones index noteerde 0,2 procent lager op 33.874,24 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 14.271,73 punten.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 738,74 en op zijn laagst 718,73. Het aandeel had een slotkoers van 722,43.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 940,94 en op zijn laagst 906,98. Het aandeel had een slotkoers van 936,42.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Openingsbericht


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

maart 20, 2023

Macroflits: Komt er een bankencrisis?

maart 20, 2023

Onrust financiële sector houdt aan | 20 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

 • 21 maart

  Waar komt rendement nou eigenlijk vandaan?

Columns

Nieuw
20 mrt 12:46 Redactie

Hierom dalen banken ondanks de reddingen

17 mrt 10:03 Doijer en Kalff

Alles wat u moet weten over de DJIA-goud ratio 2.0 en waarom uw favoriete indicatoren en ratio’s outdated zijn

17 mrt 10:19 Cees Smit

Column: Klimaat Gekkies in Brussel