Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: GrandVision verliest arbitragezaak

Update: GrandVision verliest arbitragezaak
21 jun 2021 om 22:40

GrandVision en aandeelhouder HAL hebben een arbitragezaak tegen EssilorLuxottica verloren. Dit maakte de optiekketen maandagavond bekend.

Er werd weliswaar geoordeeld dat HAL zijn verplichtingen in het kader van de transactie niet heeft geschonden, maar toch werd het verzoek van HAL niet ingewilligd om te verklaren dat GrandVision haar verplichtingen in het kader van de ondersteuningsovereenkomst met EssilorLuxottica niet in belangrijke mate geschonden heeft.

EssilorLuxottica wilde meer informatie van GrandVision over de impact van de coronacrisis op de optiekketen, maar daar wilde GrandVision niet aan meewerken.

GrandVision zegt teleurgesteld te zijn over het besluit. "Gedurende het gehele proces heeft GrandVision volledig achter de overname gestaan", aldus de optiekketen, die bovendien liet weten dat alle toezichthouders akkoord zijn met de overname.

Het besluit in de arbitragezaak betekent dat EssilorLuxottica niet langer verplicht is om de overname door te zetten. Of het Frans-Italiaanse voornemens is daadwerkelijk de stekker uit de deal te trekken, is vooralsnog onduidelijk.

Update: om reactie HAL toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.