Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: nieuwe doelstellingen Besi lauw ontvangen

Uitgelicht: nieuwe doelstellingen Besi lauw ontvangen
11 jun 2021 om 20:15

BE Semiconductor Industries heeft afgelopen week de ambities nog een tandje bijgezet, maar werd daarvoor slechts bescheiden beloond.

Het aandeel steeg op weekbasis ruim 2 procent en sloot vrijdag op 72,52 euro.

Tijdens een presentatie afgelopen donderdag voor onder meer analisten werd de Duivense toeleverancier van de halfgeleiderindustrie positiever over de lange termijn. Het marktaandeel stijgt dan ook. 

Aanvankelijk mikte Besi op een omzet van 800 miljoen euro, maar inmiddels rekent het bedrijf op meer dan een miljard euro.

Ook werd de halfgeleiderspecialist optimistischer over de brutomarge. Die doelstelling ging van 55 tot 60 procent naar 57 tot 62 procent. Dat was al 59,6 procent in 2020. Als de nieuwe machines van Besi het goed doen en klanten tevreden zijn, dan kan het Duivense bedrijf ook een betere marge bedingen, aldus analist Marc Hesselink van ING. Investeringen in het nieuwe product hybrid bonding zullen volgens Hesselink de margegroei nog temperen de komende jaren.

De doelen voor de nettomarge bleven overigens onveranderd op 30 tot 35 procent.

Voor welk jaar de nieuwe doelen exact gelden, zei Besi niet. 

Hoewel beleggers lauw reageerden op deze verhogingen, lieten analisten zich positiever uit. Zo verhoogden Degroof Petercam en KBC Securities hun koersdoelen, naar respectievelijk 76,00 en 84,00 euro.

Analist Michael Roeg van Degroof noemde de presentatie van Besi afgelopen donderdag “bemoedigend” en denkt ook dat de nieuwe doelen haalbaar zijn. Hij wees op de sterke eindmarkten en de veelbelovende vooruitzichten voor hybrid bonding. 

Ook analist Nigel van Putten van Kempen verwacht dat het aandeel Besi zal gaan profiteren van het succes van hybrid bonding. “Het lijkt steeds meer de game changer te worden waar de markt voor assembly machines de afgelopen jaren op heeft gewacht”, aldus de analist van Kempen, die de vergelijking trekt met de cyclische groei die de zogeheten ‘front-end’ markt ook laat zien. 

De eerste opdracht voor hybrid bonding is reeds binnen van AMD via TSMC. Ondertussen werkt Besi ook aan opdrachten van Intel en Samsung. 

“Hoewel het nog erg vroeg is, zijn de marktverwachtingen optimistisch”, aldus Van Putten.

Korte termijn

Voor het lopende tweede kwartaal rekent Besi op een omzetgroei op kwartaalbasis met 30 tot 40 procent en een brutomarge tussen de 58 en 60 procent. De operationele kosten zullen licht dalen, is de verwachting. 

Verder meldde Besi dat de ordertrend in het begin van het tweede kwartaal nog altijd gunstig is, onder meer met opdrachten voor hybrid bonding systems.

Van Putten van Kempen verwacht dat de groei in het derde kwartaal van dit jaar zal pieken, maar dat de cyclus tot midden 2022 zal aanhouden.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Besi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.