Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fed-bestuurslid Williams: niet het moment voor beleidsverandering

Fed-bestuurslid Williams: niet het moment voor beleidsverandering
3 jun 2021 om 22:19
Fed

John Williams vindt het nog niet het moment voor een verandering in het monetaire beleid van de Federal Reserve. Dit zei de voorzitter van de New York Fed donderdag in het interview met Yahoo Finance.

“Ik denk niet dat het tijd is om actie te ondernemen”, aldus Williams, die stemrecht heeft binnen het beleidscomité van de Fed.

Hoewel het economische plaatje erg positief is, is nog geen sprake van de “aanzienlijke vooruitgang” die de centrale bank wil zien op het gebied van maximale werkgelegenheid en een inflatie van 2 procent, volgens Williams.

Een aantal Fed-leden liet recent doorschemeren open te staan voor een discussie over het afbouwen van obligatie-opkopen, waaronder Dallas Fed president Robert Kaplan.

In het interview met Yahoo zei ook Williams dat hij hiervoor open staat.

“Ik denk dat we moeten nadenken over alle problemen rond het economisch herstel en nadenken over beleidsopties voor de toekomst”, zei Williams.

De uitspraken volgen op een sterk ADP-banenrapport donderdag. Uit de cijfers van de loonstrookjesverwerker bleek dat de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten in mei harder is gestegen dan verwacht. Er kwamen 978.000 nieuwe banen bij, terwijl de markt rekende op een stijging van 680.000 banen.

Vrijdag volgt het officiële banenrapport, waarbij een groei van 671.000 banen wordt voorspeld en een werkloosheid van 5,9 procent. In april stond de werkloosheid op 6,1 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.