Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meme-aandelen weer in de schijnwerpers op kalm Wall Street

Meme-aandelen weer in de schijnwerpers op kalm Wall Street
27 mei 2021 om 08:41

De beurzen op Wall Street zijn op woensdag met winst gesloten. Er was weinig richtinggevend nieuws en de volumes waren relatief laag in vergelijking met de afgelopen periode. Beleggers lijken de kat uit de boom te kijken en proberen anticiperen op de volgende stappen van de Federal Reserve. De volatiliteit zal ook de aankomende dagen naar verwachting laag blijven. Op maandag 31 mei zijn de Amerikanen vrij in verband met Memorial Day. Het is gebruikelijk dat men vrij neemt op vrijdag (en donderdag) om er een lang weekend van te maken.

Wel waren er gisteren een aantal opvallende uitschieters te vinden op de beursvloer. Beyond Meat (+8,31%) maakte bekend een deal te hebben gesloten met KFC in China voor een vegan kip wrap. De koers van autobouwer Ford ging met 8,55% omhoog nadat het concern bekende maakte meer geld te steken in de ontwikkeling van elektrisch rijden. Tot en met 2025 wil het bedrijf in totaal 30 miljard dollar investeren in de auto van de toekomst.

Verder stonden olie- en gasbedrijven in de belangstelling nadat activistische beleggers zich mengden op de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen. De koersen van ExxonMobil, Chevron en Shell (+0,63%) werden echter niet geraa…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.