Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wereldwijd risk-on sentiment op dinsdag

Wereldwijd risk-on sentiment op dinsdag
18 mei 2021 om 08:04

De S&P 500 sloot gisteren 0,25% lager op 4.163 punten. Technologie-index Nasdaq 100 sloot 0,60% lager op 13.313 punten. Het beste en slechtste aandeel uit de Nasdaq 100 waren respectievelijk Western Digital en Comcast. Terwijl de Dow Jones ook 0,16% terrein verloor en uiteindelijk sloot op 34.327 punten. Sterkste aandeel uit de Dow was Merck & Co. Terwijl Walt Disney het zwakste aandeel was.

Gedurende de nacht zijn de Amerikaanse indices terug mooi gestegen. De ES-future (S&P 500) staat 0,33% hoger terwijl de future op de Nasdaq 100, NQ-future, 0,59% hoger staat. Het mondjesmaat openen van de economie lijkt het risk-on sentiment te voeden en dat zien we niet alleen terug in de Amerikaanse indices.

S&P 500 koers

Japan krimpt meer dan voorspelt

De Japanse economie is volgens het nominaal BBP de derde grootste economie ter wereld. Nu blijkt dat in het eerste kwartaal, de economie verrassend gekrompen is. Jaar op jaar krimpt de economie 5,10%. De onverwachte daling heeft veel te maken met de krimp in private consumptie. Japan zeult relatief gezien een enorme schuldberg met zich mee. Verder is de balans van de BOJ (Bank of Japan) nu al groter dan het jaarlijkse BBP dat hun econo

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.