Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: Beter Bed heeft er zin in

Uitgelicht: Beter Bed heeft er zin in
14 mei 2021 om 19:15

Beter Bed heeft vertrouwen in de toekomst. Dit bleek afgelopen week in aanloop naar de jaarvergadering van het Udense bedrijf.

Deze week kwam de matrassenretailer met de doelstellingen voor de komende vijf jaar naar buiten en die logen er niet om: een verdubbeling van de activiteiten in de komende vijf jaar, de online verkopen versnellen naar ten minste 25 procent van de groepsomzet en een EBITDA-marge van 16 tot 19 procent.

Als de jaarcijfers van 2020 als uitgangspunt worden genomen, dan impliceert dit een omzet van ruim 400 miljoen euro en als dat lukt dat zit het bedrijf weer op het omzetniveau van 2016, toen er nog niet zoveel aan de hand leek en het bedrijf nog domineerde op de Duitse markt voor matrassendiscounters.

Daar kwam in 2017 stevig de klad in na een gifschandaal rondom BASF in het vierde kwartaal van dat jaar met een terugval van de verkopen in Duitsland tot gevolg.

Verscheidene analisten waren destijds overigens ook van mening dat het management van Beter Bed van toen te veel en te lang het accent had gelegd op het hogere segment voor matrassen en daardoor een deel van de markt had verwaarloosd.

Het nieuwe management toonde zich afgelopen week met de geformuleerde doelstellingen voortvarend, en dat was niet voor het eerst. De hele Duitse keten van Matratzen Concord ging er in het najaar van 2019 uit en daarmee werd de onderneming weer hoofdzakelijk Nederlands met her en der nog wat activiteiten in België en Scandinavië.

Analistenhuis Degroof Petercam noemde de groeidoelstelling “zeer ambitieus”. De analisten zijn zelf wat terughoudender over de omzetgroei op korte termijn, aangezien zij verwachten dat de markt wat zal vertragen na de coronacrisis.

De margedoelstelling van Beter Bed vonden de analisten overeenkomstig de verwachtingen. Degroof mikt op een marge van 16,7 procent in 2023.

Degroof heeft het advies en het koersdoel voor het aandeel Beter Bed onder herziening.

Verder wil Beter Bed circa 3 procent van de omzet jaarlijks investeren. Ook moet op termijn het dividend weer worden hervat, als de financiële condities weer stabiel zijn, waaronder een solvabiliteit van ten minste 30 procent en een schuldratio van minder dan 2. Dan wil het beddenbedrijf minimaal 50 procent van de nettowinst uitkeren. Degroof Petercam rekende op termijn op een herstel van het dividend, maar ging uit van een payout ratio van 30 procent.

Beleggers waren duidelijk enthousiast over de getoonde ambities van het bedrijf en beloonde dit met een weekrendement van bijna 18 procent op een slotnotering van 6,18 euro op vrijdag.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Beter Bed

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.