AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Stellantis haalt emissiedoel zonder hulp van Tesla – media

Stellantis haalt emissiedoel zonder hulp van Tesla – media
5 mei 2021 om 11:44

De Frans-Italiaanse autofabrikant Stellantis verwacht zijn Europese CO2-emissiedoelstellingen dit jaar te zullen halen zonder klimaatcredits te hoeven kopen van Tesla. Dat meldde persbureau Reuters woensdag, op basis van een interview met het Franse weekblad Le Point.

Stellantis ontstond door de fusie van Peugeot en Fiat Chrysler. De twee autofabrikanten kochten tussen 2019 en 2021 voor zo'n 2 miljard euro aan Europese en Amerikaanse CO2-emissierechten van de fabrikant van elektrische auto's Tesla.

Dat is vanaf dit jaar niet meer nodig, dankzij de elektrische technologie die Peugeot inbrengr in Stellantis, zei de topman in het interview. Stellantis zou in gesprek zijn met Tesla over de financiële implicaties van het besluit om niet meer de emissierechten van Tesla te gebruiken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!