Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AMD verhoogt groeiverwachting

AMD verhoogt groeiverwachting
27 apr 2021 om 22:30

Advanced Micro Devices heeft zijn omzetverwachting voor dit jaar verhoogd, nadat de kwartaalwinst conform verwachtingen uitkwam en de omzet sterk steeg.

Het Amerikaanse chipbedrijf boekte een omzet van 3,44 miljard dollar, wat 93 procent hoger was dan een jaar eerder, toen de omzet 1,79 miljard dollar bedroeg.

De winst verdriedubbelde ruim van 162 miljoen naar 555 miljoen euro, of van 0,14 tot 0,45 dollar per aandeel. De analistenconsensus rekende op 0,44 dollar per aandeel.

“Ons bedrijf bleef versnellen in het eerste kwartaal door de beste productenportefeuille in onze geschiedenis, sterke uitvoering en stevige vraag vanuit de markt”, zei CEO Lisa Su. “Onze hogere omzetverwachting voor het jaar laat zien dat we sterke groei verwachten nu onze hoogpresterende chips meer worden gebruikt, ook op basis van uitbreiding van klantrelaties.”

Outlook

In het kwartaal dat in juni eindigt voorzien AMD een omzet van 3,6 miljard dollar, wat een stijging op jaarbasis van 86 procent zou zijn. Voor dit hele jaar rekent AMD inmiddels op een omzetgroei van 50 procent, waar het bedrijf eerder nog mikte op 37 procent groei.

Het aandeel steg in de handel nabeurs 4 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers AMD (Advanced Micro Devices)

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.