Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VS en China slaan handen ineen tegen klimaatverandering

VS en China slaan handen ineen tegen klimaatverandering
18 apr 2021 om 12:08

De Verenigde Staten en China gaan samenwerken om meer ambitieuze doelen te stellen om klimaatverandering aan te pakken. Dit bleek zondag uit een gezamenlijke verklaring van de twee grootmachten.

Volgens speciaal klimaatgezant voor de VS John Kerry zijn gesprekken met Beijing productief geweest, zo zei hij zondag tegen verslaggevers in Seoel. Washington en Beijing hebben gesproken over de mogelijkheid dat China de in september door president Xi Jinping uitgesproken klimaatbeloftes verbetert.

In september zei Xi dat China in 2060 klimaatneutraal wil zijn.

“Dit is de eerste keer dat China erkent dat er een crisis is”, aldus Kerry, die een vierdaags bezoek aan Shanghai afsloot waar hij sprak met klimaatfunctionarissen.

Volgens Kerry heeft de Chinese delegatie benadrukt dat het klimaatprobleem “dringend moet worden aangepakt.”

In een afzonderlijk statement meldde het Chinese ministerie van milieu zondag dat “China en de Verenigde Staten hun samenwerking versterken en samen zullen werken met andere partijen om de klimaatcrisis aan te pakken.”

Verder slaan Washington en Beijing de handen ook ineen om opkomende economieën te helpen klimaatverandering te bestrijden.

Op 22 en 23 april houdt de Amerikaanse president Joe Biden een virtuele klimaattop, waaraan ook president Xi naar verwachting zal deelnemen, zeiden bronnen tegen The Wall Street Journal.

De Biden-regering zal tijdens die top waarschijnlijk nieuwe klimaatdoelen aankondigen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.