Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Beursblik: meevallende ordergroei Just Eat Takeaway.com

Beursblik: meevallende ordergroei Just Eat Takeaway.com
13 apr 2021 om 10:42

Just Eat Takeaway.com heeft in de eerste maanden van 2021 een hoger dan voorziene ordergroei gerealiseerd. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

De ordergroei in het eerste kwartaal kwam uit op 79 procent, waar ING mikte op 71 procent. Bovendien merkte Hesselink op dat ING al positiever was dan de consensus. De analist sprak dan ook van een sterke versnelling ten opzichte van de groei van 57 procent in het vierde kwartaal.

In alle regio’s overtrof Just Eat Takeaway.com de verwachtingen met uitzondering van Canada, waar de resultaten in lijn met de verwachting waren. Vooral in Duitsland en Nederland presteerde de maaltijdbezorger volgens ING sterk. Verder wees Hesselink op de groei van 96 procent in het Verenigd Koninkrijk en op opmerkingen van de maaltijdbezorger dat er snel marktaandeel wordt gewonnen in de Britse markt.

De brutowaarde van de bestellingen bedroeg in totaal 4,5 miljard euro, hetgeen circa 5 procent hoger was dan de 4,3 miljard euro waar ING op mikte.

Winstcijfers werden er dinsdag niet gepubliceerd, maar Hesselink denkt dat een verbeterde mix de maaltijdbezorger in de kaart zal spelen.

ING handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 130,00 euro. Het aandeel steeg dinsdagochtend met 2,5 procent tot 86,97 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.