Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitse vragen rond Europees herstelfonds van € 750 miljard & Biden mikt op infrastructuur

Duitse vragen rond Europees herstelfonds van € 750 miljard & Biden mikt op infrastructuur
1 apr 2021 om 08:20

De S&P 500 bereikte gisteren een nieuwe all-time high rond 3.994 punten. De brede index wist de handelsdag af te sluiten met 0,36% winst. Nasdaq 100 had een betere dag met 1,51% winst. Het aandeel Moderna presteerde het sterkst met een dagresultaat van plus 10,52%. Dit kwam doordat het NIH (National Institutes of Health) heeft beslist een experimenteel COVID-19 vaccin van Moderna te testen met de focus op de Zuid-Afrikaanse variant. De Dow Jones koers daalde gisteren 0,26%. Sterkste aandeel uit de Dow was Walgreens Boots met plus 3,62% op de borden.

Aandeel Moderna

Biden wil jobs jobs en nog eens jobs

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gisteren in Pittsburgh een nieuw investeringsplan voorgesteld. Het plan krijgt de naam ‘American Jobs Plan’. Het gaat om $ 2.25 biljoen die zal geïnvesteerd worden in de Amerikaanse infrastructuur. Wat valt hier allemaal onder? Uiteraard worden de wegen onder handen genomen. De lezer die al eens Amerika heeft doorkruist weet dat de wegen een upgrade goed kunnen gebruiken. Anderzijds gaat er ook geld naar projecten die inzetten op waterzuivering, internetverbinding, ouderen en gehandicapte personen. Verder krijgt de Amerikaanse industrie ook

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.