Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer verlies voor Fastned

Meer verlies voor Fastned
31 mrt 2021 om 07:59

Fastned heeft in 2020 het onderliggende nettoverlies sterk zien stijgen. Dit bleek woensdag uit de jaarresultaten van de uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s.

Fastned rapporteerde een onderliggend nettoverlies, dit is exclusief bijzondere posten, van 12,3 miljoen euro tegen 9,0 miljoen euro in 2019 en een totaal nettoverlies van 12,4 miljoen euro tegen 12,0 miljoen euro in 2019.

De onderliggende EBITDA van Fastned was 3,8 miljoen euro negatief, tegen een verlies van 3,3 miljoen euro een jaar eerder. Fastned schreef dit verlies toe aan “de voortdurende investeringen in de uitbreiding van het netwerk alsmede de impact van de corona-pandemie op de vraag naar opladen”.

De omzet uit opladen steeg afgelopen jaar met 37 procent naar 6,3 miljoen euro en het aantal oplaadmomenten steeg naar meer dan 0,6 miljoen sessies.

In het laatste kwartaal van 2020 steeg het aantal klanten met 25 procent op jaarbasis naar 53.000. Wel meldde Fastned dat de bezetting van het netwerk in het vierde kwartaal negatief werd beïnvloed door de coronamaatregelen. De bezetting daalde van 9,9 naar 7,6 procent.

Er kwamen afgelopen jaar 17 nieuwe laadstations bij, waarmee het totaal uitkwam op 131 en het bedrijf nu ook een présence kent in België en Zwitserland. Het aantal laders stond aan het einde van het boekjaar op 456 tegen 297 een jaar eerder.

“Onze recente kapitaalinjectie van 150 miljoen euro stelt ons in staat om de uitbreiding van ons netwerk te versnellen en een leidende rol nemen in de totstandkoming van een Europese laadindustrie”, zei CEO Michiel Langezaal woensdag in een toelichting.

Het aandeel FastNed sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 65,00 euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Fastned

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.